Rødbede nam-nam (risotto)

4 stk rødbeder, i små tern
4 stk skalotteløg, hakket fint
3 fed fed hvidløg fint hakket
4 kviste frisk timian
4 spsk. olivenolie
4 dl. risottoris
1.5 l. grøntsagsbouillon, 
100 g frisk gedeost
100 g parmesanost
Lidt salt og peber
2 dråber hvidvinseddike
Citronsaft kan erstatte hvidvinseddike
Væske kan delvis erstattes med hvidvin eller vermouth

Svits rødbede, løg og hvidløg et par minutter.

Tilsæt et lidt salt, ris og timian og svits videre i et par minutter til risene bliver klare i overfladen.  

Tilsæt 1/3 af bouillonen under omrøring. Rør jævnligt, mens risottoen simrer. Tilsæt bouillon, ca. 1 dl ad gangen, når den første er kogt ind og let tyknet. Må ikke koge tør.  

Smag på risottoen jævnligt. Samlet tilberedningstid for risene er 16-20 min. Måske skal du bruge mere eller mindre bouillon - gå efter konsistensen på risene! Når risene begynder at være møre, men stadig har en anelse bid, tilsættes en lille sjat bouillon, og parmesan røres derefter i.  

Sluk blusset og rør til osten er smeltet. Smag til med salt, peber og evt. eddike for at få balance i smagen.   

Læg låg på, og lad risottoen trække 3-4 min. Drys med gedeost og timian – server straks med ekstra Parmesan. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar