Bearnaisesauce

250 g smør
4 æggeblommer
En portion bearnaiseessens
Et bundt estragon
Evt. lidt kørvel

Smelt smørret i en gryde på laveste blus.
Lad vallen (det hvide) falde til bunds og kom det klarede smør over i en anden gryde, kande e.l., som er nem at hælde af.

Hak estragon og evt. kørvel fint og sæt den til side.

Når smørret er klaret og essensen kogt er du klar til at gå igang med bearnaisensaucen.

Kom æggeblommer, bearnaiseessens og et lille pinch salt op i en kasserolle af en passende størrelse.

Tænd på laveste blus og pisk æggeblommerne cremede. Til at starte med skummer det lidt og efter at have pisket lidt tid begynder æggeblommerne at blive mere cremede med mindre luftbobler. Det er vigtigt at æggeblommerne når at blive cremede inden smørret tilsættes.

Tilsæt nu det klarede smør lidt af gangen mens du pisker. Først et par dråber, så et par dråber mere osv. Hold øje med at gryden ikke bliver for varm. Jeg plejer at holde min ene finger på gryden tæt ved bunden for at holde øje med, hvor varm gryden er. Bliver gryden for varm, så tag den af varmen. Og bliv ved med at piske under hele processen.

Efterhånden som smørret bliver inkorporeret i saucen, kan du tilsætte lidt mere af gangen.
Når alt smørret er tilsat, tilsættes den hakkede estragon og evt. kørvel.

Smag saucen til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Har du lidt kødsaft fra kødet, så kan du med fordel piske lidt i saucen. Tag evt. saucen af varmen mens du smager den til eller sørg for fortsat at piske i saucen.

Server den hjemmelavede bearnaisesauce så snart den er færdig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar