Blåbærmuffins med chokolade

Blåbærmuffins
12 stk.
275 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
110 g lyst rørsukker (eller alm. sukker)
1 tsk vaniljepulver (eller 2 tsk vaniljesukker)
2 æg
60 g smør
2½ dl Cheasy fraiche 9 %
75 g chokolade (alle gode slagt kan bruges)
2 dl friske eller frosne blåbær
evt. lidt smør til formen
Evt. pynt: lyserød glasur

Tænd ovnen på 200°.
Sigt mel og bagepulver sammen. Kom salt, sukker og vanilje i.
Smelt smørret i en kasserolle ved lav varme, og lad det køle lidt af.
Pisk æggene let sammen i en anden skål med en elpisker.
Vend forsigtigt smørret i æggemassen. Rør Cheasy fraiche i, og bland det med de tørre ingredienser.
Hak chokoladen groft, og vend det i dejen sammen med blåbærerne.
Brug færdige papir muffinforme, og sæt dem i en en fast muffinform med 12 huller (af metal eller silikone). Eller smør hullerne i muffinformen med lidt smør, eller læg et lille stykke bagepapir ned i hvert hul, så det danner en lille krave.
Fordel dejen i muffinformen, og bag dem midt ovnen i ca. 25 minutter.
Lad de friskbagte muffins køle lidt af, pynt evt. med glasur, og server.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar