
Ingredienser:
400
gram frisk torskefilet
1-2
citroner (alt efter størrelse)
1-2 limefrugter (alt efter størrelse)
1-2 limefrugter (alt efter størrelse)
2
skalotteløg
1
bundt/1 bakke Koriander*
Salt
og peber
2-3
tsk Baies Rose (også kaldet rosa peber eller pink peber)
Lidt
tørret chili efter smag
4 spsk. god olivenolie
4 spsk. god olivenolie
Fremgangsmåde:
Den friske torskefilet skal være befriet for ben.
Den friske torskefilet skal være befriet for ben.
Den skal skæres i mindre
strimler.
Del den en 2-3 gange på langs, alt efter størrelse, og skær så mindre
stykker som på størrelse med en halv - trekvart lillefinger.
Skær
løget/løgene i meget fine skiver.
Pres citrusfrugterne.
Bland fisk og løg og
hæld citrussaften og olien over. Giv det salt og peber, chili og Baies Rose.
Der
er stor forskel på hvor stærk, man møder chevice rundt omkring.
Den skal ikke
være brændende, men krydret, og man skal kunne fornemme de fine, frugtige
nuancer i Baies Rose og samspillet mellem fisk, løg, citrus og koriander.
Pluk
fine korianderskud og kom en passende mængde i.
Det skal lyse op og give smag,
men det skal ikke være en koriander-salat. Gem lidt koriander til at komme i
lige inden servering.
Cevichen
skal have mindst en time, for man skal opleve den kemiske proces arbejde med
fisken. Det er ikke bare rå fisk med lidt citronsaft på toppen. Jo længere den
står, jo mere virker syren og tilbereder fisken.
Man kan også vente med at
komme olien i, til syren har virket i en time alene. Det giver mere smæk på
processen. Det er bare at prøve sig frem.
Servér
et rigtig godt brød og eventuelt en god salat til cevichen.
Torsk kan erstattes af andre 'hvide' fisk og laks.
Torsk kan erstattes af andre 'hvide' fisk og laks.
*
Jeg bruger aldrig koriander (kan ikke lide det), men andre friske grønne
krydderurter basilikum, ramsløg (i sæsonen) persille, citronmelisse eller andre
ikke for kraftigt smagende kan anvendes (f.eks ikke rosemarin og salvie) husk
at skylle meget grundigt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar