
100 gram spinat
2 forårsløg
4 små æg
2 dl rasp
250 gram cheddar
Salt og peber
Riv blomkålen på den grove side af et rivejern og kom det i et klæde i en skål. Saml klædet og tryk al væden ud af blomkålen – der skal lidt armkræfter til, men det betaler sig i sidste ende, for du får et mere sprødt og lækkert resultat. Kom den afdryppede blomkål i en stor skål.
Skyl og snit spinat og forårsløg fint og kom også dem i skålen. Tilsæt æg, cheddar, rasp og salt og peber og rør det hele grundigt sammen til en ensformig masse.
Form små toppe af blandingen. Det er lettere med to skeer, for ellers kan det godt blive lidt noget grisseri, og med skeerne får du også mere pæne og ensformige toppe. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag toppene ved 200 grader i 10 – 12 minutter i en forvarmet ovn eller til de bliver fine og lysebrune. Fortvivl ikke hvis toppene ikke er sprøde, når de kommer ud af ovnen, det bliver de, så snart de er kølet lidt af. Og så bliver de ganske uimodståelige!
Tip:
Toppenen kan nydes både varme, lune eller kolde på f.eks madpakken eller i picnickurven. Eller som en lille snack på farten. Men hvis du har lavet for mange, kan de også sagtens fryses ned , og så bare lunes lidt før servering, så bliver de lækre og sprøde igen.
Opskrift fra RikkesRester.dk
Ingen kommentarer:
Send en kommentar