Svinekæber 2-3 stk pr person
3 fed hvidløg
3 løg
2 gulerødder
2 fennikel
1 knoldselleri
1 spsk. Olivenolie
1 spsk. smør
1-2 flasker
porter, bouillon eller vand (hvis du bruger 2 øl og bouillon får du en lækker
kraftig suppe til dagen efter)
evt. 2 spsk. mel
evt. 1 dl vand
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Giv
hvidløgsfeddene et let slag med bagsiden af en kniv, så de knuses let, fjern
skrællen.
Pil, og hak løgene.
Skræl gulerødder, fennikel og knoldselleri, og skær dem i
mindre stykker.
Skær sener på
kødet fra.
Opvarm olie og
smør i en stor gryde.
Kom svinekæberne
i og brun af – ikke for hårdt.
Tilsæt grøntsagerne,
og svits dem let.
Hæld porter og
bouillon eller vand i gryden, til det næsten dækker kødet.
Du skal have væde
nok til suppe dagen efter.
Lad det simre ved meget svag varme i cirka 2-3 timer. Skum
fedtet af undervejs.
Tag kæberne op,
si grøntsagerne fra, og smag bouillonen til med salt og peber. (Gem
cirka 1 l eller mere til dagen efter.)
Hæld den
resterende bouillon op i en gryde, og kog op.
Ønsker du en mere
intens smag, kan du lade bouillonen koge ind og jævne den.
Ryst da en
jævning sammen af 2 spsk. mel og 1 dl vand, som du hælder i.
Lad saucen koge op, og smag til med salt og peber.
Hvis der anvendes trykkoger til retten er tilberedningstiden kun 3 kvarter.
Server
svinekæberne med en grove ovnkartofler, kartoffel-rodfrugtmos og evt. lidt
syltet sødt, f.eks. tyttebær eller ribsgele.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar