Dette er min favorit opskrift på rugbrød, jeg bager altid brødene uden gær
Surdej: (skal kun laves første gang)
2 dl yoghurt
3 dl vand
1 tsk salt
300 g groft rugmel
Røres sammen og står tildækket ved køkkentemperatur 2-3 dage
Dag 1:
½ l vand
400 g groft Rugmel
surdejen
Røres Sammen
Hæver til næste dag (12-24 timer)
Tag ny surdej (2-3 dl) fra og sæt i køleskab til næste bagning (kan holde sig min. 14 dage)
Dag 2:
¾ l Vand
Evt. 10 g gær
2 spsk. salt
1 spsk. sukker / honning
200 g blandede frø / kerner (Sesam, blå birkes, hørfrø, Solsikkekærner, Græskarkærner, Boghvede efter eget valg 3-4 forskellige)
400 g knækkede / skårne rugkerner
40 g havregryn eller speltflager
300 g hvedemel
400 g groft Rugmel
Røres Sammen med den første dej.
Fordeles i 2 Godt smurte forme.
Hæver, dej med gær 3-4 timer, dej uden gær 5-8 timer
Bager 1,5 time v. 175° (luft) ovnen skal først være varmet op til 225° og varmen dæmpes Når brødene sættes ind
Vendes straks ud af formene og køler af på rist
Dækkes med viskestykke når varmen er slået af
Står til næste dag før der skæres af brødene
Ingen kommentarer:
Send en kommentar