Rugbrød 1

Dette er min favorit opskrift på rugbrød, jeg bager altid brødene uden gær




Surdej: (skal kun laves første gang)

2 dl yoghurt
3 dl vand
1 tsk salt
300 g groft rugmel
Røres sammen og står tildækket ved køkkentemperatur 2-3 dage





Dag 1:
½ l vand
400 g groft Rugmel
surdejen

Røres Sammen
Hæver til næste dag (12-24 timer)

Tag ny surdej (2-3 dl) fra og sæt i køleskab til næste bagning (kan holde sig min. 14 dage)

Dag 2:
¾ l Vand
Evt. 10 g gær
2 spsk. salt
1 spsk. sukker / honning
200 g blandede frø / kerner (Sesam, blå birkes, hørfrø, Solsikkekærner, Græskarkærner, Boghvede efter eget valg 3-4 forskellige)
400 g knækkede / skårne rugkerner
40 g havregryn eller speltflager
300 g hvedemel
400 g groft Rugmel

Røres Sammen med den første dej.
Fordeles i 2 Godt smurte forme.
Hæver, dej med gær 3-4 timer, dej uden gær 5-8 timer

Bager 1,5 time v. 175° (luft) ovnen skal først være varmet op til 225° og varmen dæmpes Når brødene sættes ind

Vendes straks ud af formene og køler af på rist

Dækkes med viskestykke når varmen er slået af

Står til næste dag før der skæres af brødene

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar