
1,5 kg sukker, lyst rørsukker
3 økologiske citroner
3 spsk citronsyre (ca. 40 g)
2. liter kogende vand
2 tsk. konserveringsmiddel
Sørg for at klippe alle de grove stilke af skærmene.
Stilkene kan gøre saften bitter.
Jeg klipper dem lige under blomsterkronen, så der stort set ikke er noget stilk tilbage.
Læg alle blomsterne i en skål eller en gryde – de skal IKKE skylles – du sier saften til sidst, så der kommer snavs og utøj væk

Vask citronerne grundigt og skær dem i skiver, og
læg skiverne ovenpå blomsterne
Kog vand og sukker sammen, når sukkeret er helt opløst og det hele er kogt godt kommes citronsyren i
Sukkerlagen hældes over hyldeskærme og citroner sammen med konserveringsmiddel og der lægges låg på gryden, lægges film over skålen
Det hele stilles i køleskabet 5 dage
Saften sies gennem et saftklæde og hældes på skoldede, atamonskylelde flasker
Hvis du har lyst, kan du hælde citronerne og hyldeblomsterne tilbage i gryden/skålen og hælde en flaske vodka over, sætte det tilbage i køleskabet og lade det trække i tre dage
Efter at have siet det, har du den mest fantastiske hyldeblomstvodka, som enten kan drikkes med danskvand eller helt rent som shots
Saften er koncentreret, så du skal ca. blande den op med 4-6 dele vand, når du drikker den
Du kan også med fordel lave noget af saften til isterninger – så er det dejlig nemt at putte det i et glas vand, når lysten melder sig :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar